flowers over karin

Wie is Karin?

Ik ben Karin van de Meerakker: eigenaar van mijn bedrijf ‘In Avanti’ en de persoonlijk assistent waar u naar op zoek bent. Als ik iemand van dienst kan zijn, krijg ik daar energie van. Ik denk mee, ben doortastend en werk oplossingsgericht. Positiviteit en motivatie zijn mijn drijfveren.

Ik heb een ‘can do’ mentaliteit: alle werkzaamheden die u als ondernemer wilt uitbesteden zijn bespreekbaar. Ik heb een goed ontwikkeld empathisch vermogen, waardoor ik me goed kan inleven in personen en in situaties. Mijn plan van aanpak zal daarom helder en passend zijn.

Ik ben doortastend, extravert en heb een stabiele persoonlijkheid. Problemen en deadlines zijn voor mij geen bron van stress, maar juist een stimulans. Door mijn ervaring als managementassistente en directiesecretaresse bij gerenommeerde bedrijven en instellingen kom ik niet gauw voor verrassingen te staan. 

Vanaf 1991 heb ik in Eindhoven en omgeving bij diverse bedrijven als managementassistente en directiesecretaresse gewerkt. Ik werkte met veel plezier bij Philips, VDL, Slaats Assurantiën en het Maxima Medisch Centrum. 

In 1999 ben ik in Waalre begonnen bij Schretlen & Co als managementassistente. Een fijne werkgever die me zowel als mens en als werknemer heeft doen groeien. In 2014 is Schretlen & Co volledig opgegaan in de Rabobank. Hier werk ik nog steeds als assistent vermogensmanagement en word ik dagelijks uitgedaagd om mezelf verder te ontwikkelen. 

De afgelopen jaren volgde ik onder andere een deeltijdopleiding HBO-Officemanagement. Ook volg ik voortdurend trainingen op het gebied van office-support om bij te blijven binnen mijn werkgebied. Ook persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Daarom volgde ik vorig jaar onder andere de training ‘Persoonlijk profileren’ bij de Yearth Academy. 

Vanaf december 2018 ben ik gecertificeerd Professional Organizer. Dat is iemand die begeleidt en adviseert bij het creëren van orde en overzicht in tijd en ruimte. Iemand die mensen helpt weer grip op zaken te krijgen. Ik volgde hiervoor de training bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers).

In Avanti

Omdat ik mezelf wil blijven uitdagen en omdat het ondernemerschap mij altijd getrokken heeft, heb ik in september 2018 bedacht het anders te gaan doen. Ik ging zelfstandig aan de slag als persoonlijke assistent. Sindsdien ben ik eigenaar van mijn bedrijf ‘In Avanti’. Ik ben beschikbaar als u persoonlijk assistent in Valkenswaard en wijde omgeving. ‘In Avanti’ is Italiaans voor ‘Vooruit’ en dat is precies wat ik wil doen: uw bedrijf met mijn inzet vooruithelpen. 

In Avanti past ook bij mij persoonlijk. Ik heb een passie voor alles wat Italiaans is en bovendien houd ik van hardlopen. Dus ook daarom: In Avanti!
 

Mensen-mens

Ik ben een mensen-mens. Ik geniet ervan om mensen vooruit te helpen en energie te geven door mijn enthousiasme, positiviteit en kracht met hen te delen. Daarom ben ik sinds mei 2018 vrijwilliger bij FikKs als buddy. Ik beantwoord vragen van mensen die via de FikKs-app hun betalingsproblemen willen oplossen. De vragen kunnen variëren van ‘waar vind ik een voorbeeldbrief om uitstel van betalingen aan te vragen’ of ‘hoe kan ik voorkomen dat mijn elektriciteit wordt afgesloten’. Als buddy bied ik deze mensen een fijne steun in de rug, niet alleen als coach maar ook als motivator.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dus gerust contact met mij op als u meer wilt weten over wat ik u kan bieden. Of u nu op zoek bent naar een tijdelijke vervanging of een langdurige samenwerking, ik sta voor u klaar.

Karin van de Meerakker

Kom in contact

Bel 06 - 303 610 14 of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

In Avanti, uw persoonlijke assistent!